Produkterna på e-ciggbolaget.se är endast avsedda för vuxna.


För att besöka vår webbplats måste du vara minst 18 år gammal.

Om Elektroniska cigaretter

På denna sida hittar ni information om E-cigaretter. Om det är något ni undrar över eller behöver hjälp kan ni alltid ringa oss, vi är tillgängliga vardagar mellan 08:00 -17: 00 på telefon +46 920-40 70 40. Vi är här för att hjälpa er i e-cigarett djungel, så ni kan också börja uppleva fördelarna med att byta till tobaksfria e-cigaretter.

Vad är en elektronisk cigarett?

En elektronisk cigarett, även kallad e-cig, är avsedd för att ge användaren en rökupplevelse lik en vanlig cigarett
En e-cigarett består av ett batteri och en förångare med e-vätska som förångar vid låg temperatur. Istället för att röka tobak så ”röker” ni som användare ånga som innehåller livsmedelsgodkända ingredienser.

Viktiga tips att komma ihåg när ni köper eran första e-cigarett är:

1. Kontrollera att ni har minst ett års garanti på produkten.
2. Kontrollera att det finns ett bäst före datum på engångs, startkit och produkter med vätska.
3. Undvik "no-name" produkter.

Olika typer av e-cigaretter.

Det finns olika varianter utav elektroniska cigaretter och vi ska nedan förklara hur de vanligaste typerna fungerar.

Engångs E-cigarett.
En engångs elektronisk cigarett är klar att användas på en gång. Det är ett batteri och en förångare i en och samma enhet. Ni tar ett bloss, precis som en vanlig cigarett och LED lampan lyser upp för att indikera att batteriet skickar ström till förångaren som i sin tur förångar vätskan inuti hylsan.

Uppladdningsbar e-cigarett.
Är en elektronisk cigarett som har ett separat batteri, refillhylsa och en miniUSB-laddare för att kunna ladda batteriet.
Det kallas för ett Startkit eller Expresskit. Ni skruvar enkelt på refillhylsan på batteriet för att komma igång och tar ett bloss som om det vore en vanlig cigarett. En LED lampa längst fram på batteriet lyser upp när ni tar ett bloss och skickar därefter ström till förångaren som sitter i hylsan som i sin tur förångar vätskan.

Läs medföljande manual för ytterligare information.

Vad är en refillhylsa, clearomizer refillhylsa och e-juice?

En vanlig refillhylsa är redan färdigifylld med vätska så att ni direkt ska kunna använda den samt inte behöva tänka på att fylla på vätska själv.

Clearomizer refillhylsa är konstruerad så att ni själva kan fylla på med vätska, e-juice, efter eget behov. 

E-juice /E-vätska är den vätska ni fyller på er Clearomizer refillhylsa med och den finns i flera olika smaker och styrkor så att ni lättare kan hitta ett eget sätt att bli tobaksfri på.

Var får jag använda min elektroniska cigarett?

En e-cigarett omfattas inte utav rökförbudet och kan på så vis användas i princip överallt. En del restauranger, krogar och andra offentliga platser kan däremot ha sagt nej till användandet elektroniska cigaretter så se alltid till att fråga om det är tilllåtet. En e-cigg sprider ingen dålig lukt som sätter sig i kläder, tapeter eller andra textiler och är av den anledningen helt tillåtet att nyttja inomhus eller i bilen samt att den inte bidrar till någon passiv rökning.

När är det dags att ladda min elektroniska cigarett?

När LED lampan börjar blinka längst fram på batteriet samt att utvecklingen av ånga, mindre ånga kan även betyda att det börjar vara dags att byta refillhylsa eller fylla på med mer vätska, blir betydligt mindre så är det dags att ladda ert batteri.

Hur lång tid tar det att ladda mitt batteri?

Batteriet kommer vanligtvis halvfullt ca 60% laddat och det kan vara en god idé att ladda batteriet åtminstone i 6 timmar. Efter det så laddar ni batteriet tills indikatorn på usb laddaren lyser grönt.

Hur källsorterar jag en elektronisk cigarett?

Engångsvarianten samt batteriet till det uppladdningsbara startkitet sorterar ni i batteriåtervinningen.
Refillhylsan består av olika delar och sorteras därav i restavfall.

Är det ofarligt att röka e-cigaretter?

Elektroniska Cigaretter är en för ny produkt för att man med 100% säkerhet ska kunna säga att den är helt ofarlig. Det vi däremot kan se är att om vi jämför e-cigaretter med vanliga cigaretter är att ni undviker alla cancerogena ämnen och andra farliga ämnen som finns i en vanlig cigarett. Ni undviker tjära i lungorna och kolmonoxid helt då det är ånga med läkemedelsgodkända ingredienser samt vätska utav väldigt hög renlighet och kvalitet.

Kan gravida kvinnor eller personer med Astma nyttja elektroniska cigaretter?

Det är inte rekommenderat att gravida kvinnor, ammande eller personer med astma använder elektroniska cigaretter. Om ni är osäkra så kan ni vända er till er läkare.

Vad är åldersgränsen för att köpa e-cigaretter?

 Det är 18 års åldersgräns på att köpa och nyttja elektroniska cigaretter och ni bör sedan tidigare vara van rökare.

Beställ innan 12:00 på vardagar

Ordrar som inkommer före kl 12.00  på vardagar skickas samma dag.